Sidor

måndag 8 februari 2016

Strassburgare

När jag började läsa tidningen Hembakat tyckte jag den var riktigt tråkig, vet inte varför det var bara så, jag provade att baka egna polarbröd som fanns med i ett nummer och jag blev jätte besviken det var alldeles för mycket mjöl i receptet. De blev stenhårda och smakade ingenting, måste säga att de hamnade i soporna. Efter några månader tänkte jag att jag måste ge tidningen en chans till, och vad nöjd jag blev så nu jag har helt ändrat åsikt. Jag har provat flera recept från tidningen men jag är riktigt försiktig med mjölet när jag bakar bröd :)


Extremt fula bilder, ursäkta inte min starkaste sida plus att jag inte tog fler bilder så det fanns inte mycket att välja på.

Strassburgare med chokladfyllning

Ca 25 dubbla kakor
Deg
250 g smör, rumsvarmt
1 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
2 dl (150 g) potatismjöl
2 dl (120 g) vetemjöl
1 krm salt
Fyllning
150 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
½ dl mjölk

Gör så här
1.
Sätt ugnen på 175 grader. Mät upp smör, florsocker och vaniljsocker i köksassistenten och mixa ihop tills allt blir vitt och fluffigt, jag använder vinge när jag gör kakdegar. Det går även bra med en elvisp.2.Tillsätt potatismjöl, vetemjöl och salt och mixa ihop till en deg. Fyll en kraftig spritspåse, försedd med krustyll, med degen.3.
Spritsa runda kakor med jämna mellanrum på en plåt med bakplåtspapper. Kakorna kommer att flyta ut en del i ugnen.4.Grädda kakorna mitt i ugnen 
i 10–12 min eller tills de fått lite färg. Låt dem svalna.5.
Fyllning: Bryt chokladen 
i mindre biter. Hetta upp grädde och mjölk 
i en kastrull, stäng av plattan och lägg ner chokladbitarna. Låt det smälta ihop och rör ihop till en slät och blank massa. Häll upp den i en spritspåse och låt stelna i rumstemperatur i minst 4 tim eller ca 1 tim i kylen.6.Spritsa chokladtryffel på undersidan av hälften av kakorna. Lägg ihop dem med resten av kakorna. Kakorna är hållbara i 3–4 dagar i rumstemperatur och går även bra att frysa in.




















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar