När jag började läsa tidningen
Hembakat tyckte jag den var riktigt tråkig, vet inte varför det var
bara så, jag provade att baka egna polarbröd som fanns med i ett
nummer och jag blev jätte besviken det var alldeles för mycket mjöl
i receptet. De blev stenhårda och smakade ingenting, måste säga
att de hamnade i soporna. Efter några månader tänkte jag att jag
måste ge tidningen en chans till, och vad nöjd jag blev så nu jag
har helt ändrat åsikt. Jag har provat flera recept från tidningen
men jag är riktigt försiktig med mjölet när jag bakar bröd :)
Strassburgare med chokladfyllning
Ca
25 dubbla kakor
Deg
250 g smör, rumsvarmt
1 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
2 dl (150 g) potatismjöl
2 dl (120 g) vetemjöl
1 krm salt
250 g smör, rumsvarmt
1 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
2 dl (150 g) potatismjöl
2 dl (120 g) vetemjöl
1 krm salt
Fyllning
150 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
½ dl mjölk
150 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
½ dl mjölk
Gör
så här
1.
Sätt
ugnen på 175 grader. Mät upp smör, florsocker och vaniljsocker i
köksassistenten och mixa ihop tills allt blir vitt och fluffigt, jag
använder vinge när jag gör kakdegar. Det går även bra med en
elvisp.2.Tillsätt
potatismjöl, vetemjöl och salt och mixa ihop till en deg. Fyll en
kraftig spritspåse, försedd med krustyll, med degen.3.
Spritsa
runda kakor med jämna mellanrum på en plåt med bakplåtspapper.
Kakorna kommer att flyta ut en del i ugnen.4.Grädda
kakorna mitt i ugnen
i 10–12 min eller tills de fått lite färg.
Låt dem svalna.5.
Fyllning:
Bryt chokladen
i mindre biter. Hetta upp grädde och mjölk
i
en kastrull, stäng av plattan och lägg ner chokladbitarna. Låt det
smälta ihop och rör ihop till en slät och blank massa. Häll upp
den i en spritspåse och låt stelna i rumstemperatur i minst 4 tim
eller ca 1 tim i kylen.6.Spritsa
chokladtryffel på undersidan av hälften av kakorna. Lägg ihop dem
med resten av kakorna. Kakorna är hållbara i 3–4 dagar i
rumstemperatur och går även bra att frysa in.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar