Sidor

lördag 1 november 2014

Äppelfrallor

Otroligt hur svårt det är att uppdatera sin egen blogg :), jag är imponerad av andra bloggare som hinner med så mycket. Jag bakar nästan varje vecka men jag glömmer väldigt ofta bort att ta kort på mina verk, jag är inte så duktig på att kort heller kanske det är därför jag drar mig för att ta kort. Jag har införskaffat en bra digitalkamera men det verkar inte hjälpa speciellt mycket :), måste nog öva lite!

För några veckor sedan bakade jag äppelfrallor, vi fick en hel del äpplen på våra träd, Det finns 2 stora träd på nyblivna sambons tomt och så har jag ett på min kolonilott, så äpplen finns det.





Äppelfrallor

20 st frallor; 225 grader Celsius

300 g skalade och tärnade äpplen
50 g jäst
50 g margarin
5 dl mjölk
1 tsk salt
2 tsk socker
4 dl rågsikt
ca 1 liter vetemjöl

Smula jästen i en bakbunke. smält margarinet, häll på mjölken och värm till fingervärme och tillsätt till bakbunken. Rör så att jästen löser upp sig, tillsätt socker, äpplen, rågsikt, salt och det mesta av vetemjölet (spara lite till rullningen av frallor) Arbeta degen smidig i några minuter. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek 30-45 minuter. Ta upp degen på lätt mjölat arbetsbord. dela degen i 20 lika stora delar och rulla varje fralla till bollar. Lägg på plåt med bakplåtspapper och skär med en vass kniv ett snitt rakt över varje fralla. Låt jäsa under bakduk till dubbelstorlek 30-40 min. Grädda mitt i ugnen 12-14 minuter. Låt kallna på galler under bakduk.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar