Sidor

fredag 13 maj 2016

Majsfrallor

Ett till recept som jag hittat på en jätte bra blogg https://bakverket.wordpress.com. Om ni inte varit in och kollat där ännu så är den värt ett besök. Dessa frallor både smakar gott och ser bra ut, den gula färgen lyser upp. Jag gjorde en dubbel sats från vad som står i originalreceptet. 



Majsfrallor
50 g Jäst
4 dl Vatten 37C
4 msk Rapsolja
4 msk Socker
1 tsk Salt
1 tsk Gurkmeja
2 dl Majsmjöl
ca 10 dl Vetemjöl
Lägg alla ingredienser i assistenten med degkrog, kör degen ca 10 min så att den blir elastisk och fin. Jag börjar med 8 dl vetemjöl och fyller sedan på med mer om degen är kladdig. Det är inte roligt om det blir för mycket mjöl i bröd, tycker jag. Låt jäsa i 30 minuter.
Stjälp upp degen på bakbord och dela i 16 st lika stora delar. Rundriv och lägg på plåt. Låt jäsa ca 40-50 minuter. Pensla bullarna med ägg och strö över vallmofrön.
Sätt ugnen på 225C och grädda frallorna mitt i ugnen i ca 8 minuter. Låt de svalna på galler och under bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar