Majsfrallor
50 g Jäst
4 dl Vatten 37C
4 msk Rapsolja
4 msk Socker
1 tsk Salt
1 tsk Gurkmeja
2 dl Majsmjöl
ca 10 dl Vetemjöl
4 dl Vatten 37C
4 msk Rapsolja
4 msk Socker
1 tsk Salt
1 tsk Gurkmeja
2 dl Majsmjöl
ca 10 dl Vetemjöl
Lägg alla ingredienser i assistenten med degkrog, kör degen ca 10 min så att den blir elastisk och fin. Jag börjar med 8 dl vetemjöl och fyller sedan på med mer om degen är kladdig. Det är inte roligt om det blir för mycket mjöl i bröd, tycker jag. Låt jäsa i 30 minuter.
Stjälp upp degen på bakbord och dela i 16 st lika stora delar. Rundriv och lägg på plåt. Låt jäsa ca 40-50 minuter. Pensla bullarna med ägg och strö över vallmofrön.
Sätt ugnen på 225C och grädda frallorna mitt i ugnen i ca 8 minuter. Låt de svalna på galler och under bakduk.
Stjälp upp degen på bakbord och dela i 16 st lika stora delar. Rundriv och lägg på plåt. Låt jäsa ca 40-50 minuter. Pensla bullarna med ägg och strö över vallmofrön.
Sätt ugnen på 225C och grädda frallorna mitt i ugnen i ca 8 minuter. Låt de svalna på galler och under bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar